پایه و اساس آن در این است که سازندگان شکلات مبالغ هنگفتی را برای تأمین مالی علوم تغذیه ریخته اند که در 20 سال گذشته به دقت چارچوب بندی شده، تفسیر شده و به طور انتخابی گزارش شده است تا محصولات آنها را در یک نور مثبت قرار دهند.
به عنوان مثال، مطالعات منتشر شده در سال گذشته نشان داد مصرفکنندگان شکلات در معرض کاهش خطر بال زدن قلب هستند و زنانی که شکلات میخورند کمتر از سکته مغزی رنج میبرند.
مصرف مواد شیمیایی به نام فلاوانول در کاکائو نیز با کاهش فشار خون مرتبط است.
در سال 2016، خوردن شکلات کادویی افق کوروش با کاهش خطر زوال شناختی در بین افراد 65 ساله و بالاتر مرتبط بود، در حالی که مصرف فلاوانول کاکائو با بهبود حساسیت به انسولین و پروفایل لیپیدی نشانگرهای دیابت و خطر بیماری قلبی عروقی مرتبط بود.
چنین مطالعاتی صدها گزارش رسانه ای ایجاد کرده است که یافته های آنها را اغراق آمیز می کند و جزئیات و هشدارهای کلیدی را حذف می کند.
مهمتر از همه، تحقیقات اخیر از سطوح بسیار بالاتری از فلاوانول ها نسبت به محصولات موجود در میان وعده های تجاری استفاده کرده است.
به عنوان مثال، در مطالعه فشار خون شرکت کنندگان به طور متوسط 670 میلی گرم فلاوانول دریافت کردند.
برای دریافت این مقدار، یک نفر باید روزانه حدود 12 تخته شکلات تلخ 100 گرمی معمولی یا حدود 50 شکلات شیری مصرف کند سازمان ایمنی غذای اروپا یک ادعای بهداشتی مرتبط با شکلات را تایید کرده است.
اینکه برخی از شکلات تلخ، عصاره کاکائو و نوشیدنی های فرآوری شده خاص حاوی 200 میلی گرم فلاوانول با کمک به حفظ خاصیت ارتجاعی رگ های خونی، به گردش خون طبیعی کمک می کنند.
پروفسور ماریون نستله ، دانشمند علوم تغذیه در دانشگاه نیویورک، از کلمه “nutrifluff” برای توصیف “یافته های تحقیقاتی هیجان انگیز در مورد یک غذا یا ماده مغذی بر اساس یک مطالعه، معمولاً بسیار مقدماتی” استفاده می کند.
او خاطرنشان می کند که بیشتر مطالعات در مورد شکلات و سلامت از بودجه صنعت برخوردار می شوند، اما روزنامه نگاران عموماً این موضوع را برجسته نمی کنند.
او میگوید: «تحقیقات سرمایهگذاری شده توسط صنعت معمولاً سؤالاتی را ایجاد میکند که نتایج مطلوبی به آنها میدهد، و تمایل دارند به روشهایی تفسیر شوند که برای منافع آنها مفید باشد».