این سوال باقی ماند که آیا تحریک پذیری شیمیایی بسیار کم پشم شیشه که به این ترتیب در بین آلمانی ها آشکار شد، در بین ژاپنی ها نیز مشاهده می شود یا خیر.
اگرچه تا آنجا که ما می دانیم، هیچ گزارشی از تحریک پذیری شیمیایی پشم شیشه کوبیده در بین ژاپنی ها وجود ندارد.
ممکن است در مورد تحریک پذیری شیمیایی بین قومیت ها تفاوت احتمالی وجود داشته باشد.
بیورنبرگ و همکاران گزارش داد که در میان کارگران یک کارخانه پشم شیشه که پچ با الیاف شیشه آزمایش شده بودند، تمایل به افزایش واکنش پذیری نسبت به آزمایش پچ با الیاف شیشه در افرادی با پوست روشن و چشمان آبی مشاهده شد.
علاوه بر این، عوامل متعددی وجود دارد که بر تحریک پذیری انسان نسبت به الیاف شیشه تأثیر می گذارد.
یکی از آنها نوع چسب استفاده شده است.
چندین مورد از درماتیت تماسی آلرژیک ناشی از محصولات فیبر معدنی مصنوعی گزارش شده است. پاتوژنز عمدتاً در اثر تماس با رزین های اپوکسی مورد استفاده در تکمیل کار با الیاف شیشه ایجاد می شود.
هولنس و نترکات گزارش کردند که کارگرانی که با الیاف پشم شیشه اصفهان پوشانده شده با رزین های اپوکسی که به عنوان چسب استفاده می شد، دست به درماتیت تماسی آلرژیک در دست ها، ساعد، سر و گردن می شدند.
نتایج آزمایش پچ، در مطالعه خود، نشان داد که همه افراد در 2 یا 7 روز پس از کاربرد، پاسخ مثبتی به رزین اپوکسی نشان دادند.
جولانسکی و همکاران همچنین گزارش داد که 6 بیمار مبتلا به درماتیت تماسی آلرژیک شغلی به ترکیبات رزین اپوکسی در یک کارخانه اسکی حساس بودند.
بنابراین، در مطالعه حاضر، الیاف را هم با و هم بدون رایجترین بایندر رزین فنلی اصلاحشده با اوره بررسی کردیم.
یکی دیگر از عواملی که بر تحریک پذیری انسان نسبت به الیاف شیشه تأثیر می گذارد، قطر آنها است.
یون و همکاران آزمایشات پچ را در بین کره ای ها برای دو نوع پشم شیشه تهران که میانگین قطرهای متفاوتی داشتند انجام داد.
واکنشها پس از قرار گرفتن در معرض 48 ساعت با گروه شاهد متفاوت بود.
اگرچه تفاوت معنی داری نداشت، اما نویسندگان اظهار داشتند که پشم سنگ با قطر متوسط 4.20 میکرومتر در مقایسه با پشم با قطر متوسط 3.20 میکرومتر واکنش های شدیدتری ایجاد می کند.
این یافته این احتمال را پیشنهاد می کند که تفاوت در قطر الیاف بر واکنش های آلرژیک تماسی انسان به پشم شیشه برای تشک تأثیر می گذارد.
بنابراین، در مطالعه حاضر، الیاف با قطرهای مختلف برای تعیین ویژگیهای سوزانندگی آنها برای واکنشهای آلرژیک و/یا تحریکپذیری مورد بررسی قرار گرفت.
- منابع:
- تبلیغات: